Laidunnus on uhanalaisten merenrantaniittyjen tärkein hoitomuoto. Rantalaidun-hanke vieraili Pohjois-Pohjanmaan merenrantaniityillä tutustumassa laidunten vuodenkiertoon.

Rantalaidun-hankkeen ensimmäisellä videolla pureudutaan siihen, miten laidunnus vaikuttaa rantaniittyjen monimuotoisuuteen. Tiesitkö, merenrantaniityt ovat tärkeä elinympäristö monille harvinaistuneille kasvi- ja eläinlajeille?

Laidunnus vaikuttaa myös eläinten hyvinvointiin, ja tämä onkin toisen videon aihe. Rantalaitumella eläimet pääsevät toteuttamaan lajinmukaista käyttäytymistään: Syömään, märehtimään ja lepäämään lajitovereiden kanssa sekä hoitamaan sosiaalisia suhteitaan.

Rantalaidun-hankkeen yhdessä Viestintätoimisto Hauki Median kanssa tuottamat videot ovat vapaasti hyödynnettävissä aihepiiriin liittyvissä esityksissä ja esimerkiksi opetuksessa. Videot on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset tekstitykset löytyvät YouTubesta videosta hammasratassymbolin alta. Linkit videoihin Luken YouTube-kanavalla ovat tämän sivun oikeassa laidassa.

 

 

Share This